Gyerek edzés

CrossTraining Gyerekeknek

Kinek Ajánlom?

Gyermek Cross Kids

Gyerek edzés 8-15 éves korosztálynak

Ebben a korban legfontosabb a fejlődő szervezet erősítése, mozgásfejlesztés, testtartás javítás, állóképesség fejlesztése. A gyerek edzés, crossfit egy ideális funkcionális edzéstípus, mely alapozó és kiegészítő akár versenysport mellett is. Játékosan sajátíthatják el a helyes mozgásmintákat, fejleszthetik képességeiket.
A gyermekek részére kidolgoztunk az életkoruknak, fejlettségüknek megfelelő edzéstervet, melynek alapja a felnőtt Cross Training.

Ezeken az edzéseken főleg gyerekek vesznek részt, habár előfordul, hogy egy-két felnőtt is becsatlakozik hozzánk. Ezek az edzések általában erősítő, koordináció és állóképesség fejlesztő köredzések, melyekben természetesen kipróbálhatják a gyerekek a Ninja Warrior show műsor számos akadály elemét is. A fentieken kívül, az edzés stressz levezetésre is tökéletes, vagy csak szimplán arra, hogy a szülőnek legyen egy óra pihenője, amíg én fárasztom a lurkót. 🙂

Az ajánlott korosztály 10 évestől 15 évesig, de minden esetben egy próba óra keretein belül dől el, hogy a gyermek alkalmas-e az edzésekre vagy még nem.

Gyerek edzés, melyre várok mindenkit szeretettel!

A Cross Training tulajdonképpen egy gyűjtőnév, amely magába foglalja a kardió, erő, egyensúly koordináció edzést.

A keresztedzés/cross training során kevés eszközzel is változatos, ám hatékony edzést tudsz elvégezni, sőt a szabadban is mozoghatsz. A program nagyrészt saját súllyal végzett gyakorlatokat tartalmaz, mint például a guggolás, a fekvőtámasz, az ugrások, emellett bármilyen eszközzel végzett gyakorlatot beilleszthetsz, ami több izomcsoportot is megdolgoztat, ezáltal a pulzusszámot kellő mértékben megemeli.

A cross training növeli az erőt, az állóképességet és gyorsaságot. Eltérően a szokásos erősítő, tömegnövelő edzéstől, a gyakorlatokat lehetőleg szünet nélkül végezd, így a pulzusszámot mindvégig megfelelően magas szinten tudod tartani.  Hogy zsírégető hatást érj el vele, a gyakorlatokat addig végezd egymást váltva, hogy az edzésed legalább félóráig tartson. Fontos, hogy szabad gyakorlatokkal, eszközök nélkül csak úgy lehet zsírt égetni, ha azok nagy terhelést jelentenek, folyamatosan végzed őket egymás után, és a gyakorlatok legalább percig tartanak. Mindezt egyszerre valósíthatod meg a cross training segítségével.

A módszert néhány évvel ezelőtt fejlesztették ki az Egyesült Államokban, számtalan sportág mozgáskészletéből merít úgy, mint atlétika, súlyemelés, boksz, torna stb.

MI IS AZ A CROSS TRAINING?

a Cross Training egy napjainkban levédett szókapcsolat, valójában egy olyan edzésmódszer, melyben több sportág mozgásanyagát felhasználva a lehető legtöbb kondicionális képességet fejlesztjük egyszerre, illetve felváltva.

Ezen képességek a következők:

  1. Erő: a külső erő és a mozgás közben fellépő ellenállás leküzdése az izomzat aktív erőkifejtésének segítségével.
  2. Gyorsaság: a mozgások a lehető leggyorsabb végrehajtása adott feltételek mellett.
  3. Koordináció: a képesség, hogy különböző mozgáselemeket egy mozgássá kombináljuk.
  4. Állóképesség: a szervezet elfáradással szembeni ellenálló képessége sportolási tevékenység során.
  5. Hajlékonyság: a képesség, hogy egy ízületben maximális legyen a mozgástartomány.

KINEK AJÁNLOTT?

Bizonyos alap állóképességre, és kondícióra szükség van ahhoz, hogy ezt az edzésmódszert biztonságosan, és hatékonyan tudjuk végezni. Általában minden gyakorlatnak létezik könnyített változata, így nem jelent problémát, ha különböző képességű és fittségű egyének kerülnek össze egy ilyen edzésen. Mindkettőnek megvan a maga előnye. A szabadtéri edzések mellett szól a friss levegő, a park, vagy akár erdő adottságainak kihasználása, a teremben végzett edzések mellett pedig az eszközök, gépek változatos tárháza.

A CROSS TRAINING SORÁN HASZNÁLT TIPIKUS GYAKORLATOK A KÖVETKEZŐK:

  1. Saját súllyal végzett gyakorlatok:         2.  Metabolikus                                                                                        képességfejlesztés:

– guggolás (súly nélkül);                                   – futás;
– guggolásból felugrás;                                    – evezés;
– fekvőtámasz;                                                  – görkorcsolyázás;
– negatív fekvőtámasz;                                    – ugráló kötelezés;
– húzódzkodás;                                                 – úszás;
– tollódzkodás;                                                  – kerékpározás;
– felhomorítás;
– felülés;
– statikus kitartások;
– futás;
– evezés;
– görkorcsolyázás;
– ugráló kötelezés;
– úszás.

  1. Súlyzós gyakorlatok:                                 4. Labda és egyéb                                                                                   sportjátékok:

– felkapás                                                             – kosárlabda
– guggolás                                                            – frisbee
– szakítás                                                              – labdarúgás
– lökés                                                                   – röplabda
– nyomások
– kosárlabda
– frisbee
– labdarúgás

Edző

Buzás Gábor
Edző

Buzás Gábor

Buzás Gábor vagyok személyi edző, testépíto-fitnesz edző, TRX, Cross Traning és Ninja edző.