Személyi Edzés

Személyi Edzés

Kinek Ajánlom?

Mobil személyi edzés

Személyi edzés: Házhoz jön

Fogadj személyi edzőt, ha…

  • nincs elég akaraterőd, kitartásod;
  • ha nem tudod, hogy kezdj neki az edzésnek;
  • ha szeretnéd a leghatékonyabb edzésformát kiválasztani
  • ha szeretnéd mielőbb elérni a kívánt formát

SOSE FELEJTDS EL, HOGY SZEMÉLYI EDZŐ ÉRTED VAN, SEGÍT ÉS TÁMOGAT CÉLJAID ELÉRÉSÉBEN!

A személyiedzés több mint sport, mivel teljesen személyre szabott, egyéni adottságaidhoz egészségi állapotodhoz, céljaidhoz igazodva nyújt egy olyan átfogó programot, amivel garantált a siker. Emellett egy jó edző nem csak edzéstervet ír elő, hanem folyamatosan tanít motivál, átsegít a nehézségeken, a holtpontokon, egészséges szemléletmód kialakítására ösztönöz, amellyel egész életviteledre kedvező hatással lehet. Az edzés ez által több lesz, mint sport, mindennapi vitalitás, lendület, jó közérzet és pozitív életminőség változás!

Miért jó személyiedzővel edzeni?

  • Mert szakember felügyelete mellett végzed a gyakorlatokat, amelyek így hatékonyabbak, és hamarabb eléred a célod
  • Szakszerű segítséget kapsz, így a sérülések megelőzhetők
  • Folyamatosan motivál, lelkesít

Ki járjon személyi edzőhöz?

Személyi edzőhöz nem csak akkor érdemes menned, ha fogyni akarsz. Akkor is a segítségedre lehet, ha egyébként sportolsz, de az edzéseid nem elég hatékonyak, vagy nem sikerük elérned a kívánt célt. Vagy csak sportolni szeretnél, de nem tudod hogyan kezd. Az edző segítségével hamarabb elérheted a célod, izmaid tónusosabbak lesznek, javul az erőnléted.

  1. Amikor első alkalommal jársz a személyi edzőnél, először is felméri a fittségi állapotodat. Az egészségügyi felmérés célja, hogy kiderüljön van-e valami olyan betegséged, amely kizár egyes edzésmódszereket. Felméritek az állóképességedet, az erőnlétedet és a hajlékonyságod, a kapott adatokat pedig pontosan feljegyzi az edződ, hogy a későbbiekben a fejlődésed követhető legyen.
  2. Az állapotfelmérés után az edző feladata az edzésterv összeállítása, a fittségi tesz eredménye alapján. Figyelembe veszi a kitűzött céljaidat is, és folyamatosan változtatja az edzéstervet az elért eredményeid szerint.

Új sporteszközöket ismerhetsz meg, és az eddig haszontalannak tűnő felszerelésekről kiderülhet, hogy hogyan is kell használni őket. Megtanulhatod azt is, hogy nem csak súlyzókkal vagy profi felszereléssel lehet a feladatokat elvégezni: a saját testsúlyod is használhatod az edzés során, vagy a súlyzókat helyettesítheted akár egy-egy ásványvizes palackkal. Az edződ nem csak levezeti az edzéseket, hanem rengeteg dolgot megtanít, aminek az edzéseken kívül is hasznát veheted. Nem csak a sportolás terén tud tanácsot adni, hanem életmódbeli változásokhoz is segítséget nyújt.

Önálló edzések:

Ha már úgy érzed önállóan is tudsz edzeni és nincs szükséged az edző segítségére, néhány alkalom után akkor is érdemes kontrollra visszalátogatnod. Attól függően, hogy mi a célod, akár 5 edzés alkalmanként is kikérheted a véleményét, hogy jó irányba haladsz-e, ugyanis már ennyi alkalom után is látványos eredményeket érhetsz el. Ha csak a mozgás öröme miatt sportolsz, nem akarsz fogyni, vagy nem versenyre készülsz, elég néhány havonta konzultálnotok.

Személyi edzés előnyei:

Az edző által tervezett és irányított edzés során, a kliens pontosabban, hatékonyabban, valamint kevesebb idő és energiaráfordítással, a sérülések kockázatának minimalizálásával érheti el a kitűzött célt. Személyi edzés során a kliens folyamatos kontroll alatt végzi a gyakorlatokat. A személyiedző megtanítja a feladatok pontos végrehajtási módját, megfelelő motivációs szintet biztosít kliense számára, hosszú távú tervezés mellett, kliense pillanatnyi állapotát is figyelembe veszi, annak megfelelően adaptálja az edzésterhelés mértékét, csökkentve ezzel a túlterhelés, megerőltetés veszélyeit.

Buzás Gábor
Edző

Buzás Gábor

Buzás Gábor vagyok személyi edző, testépíto-fitnesz edző, TRX, Cross Traning és Ninja edző.